diumenge, 17 de febrer del 2019

Comprensió lectora - 4t ESO

Bon dia!

A continuació us deixo un fragment d'un text i unes preguntes per a respondre. Les posarem en comú el dia que marquem.


Tècniques de cerca de feina

Incomprensiblement, als centres d'ensenyament no s'ensenya una cosa tan important com buscar feina.
Aquestes pàgines volen ajudar-te a omplir aquest buit.

S'ha constatat que gran part de les persones que busquen feina desconeixen totalment com s'han de comportar en un procés de selecció per tal de ser triat. Desgraciadament, no tothom es pregunta: com és, en el fons, un procés de selecció? I els que ho fan no troben gaire ajuda en la bibliografia, encara parca, disponible.

Aquest desconeixement és especialment lamentable en joves universitaris acabats de titular, que busquen la seva primera feina. La immensa majoria confessa que no han llegit mai cap llibre sobre el procés de selecció. D'aquesta manera perden possibilitats de trobar feina. A ells especialment dirigeixo aquest llibre.

Malgrat això, hi ha tècniques per potenciar les aptituds, capacitats i habilitats personals, per millorar els punts forts propis, per destacar les característiques més valuoses, i també per minimitzar els errors i dissimular els punts febles.

Un assumpte tan important no es pot deixar a l'atzar. Et jugues moltes coses: la teva carrera, el teu estatus social, la teva satisfacció professional, la teva vida familiar, el teu nivell econòmic, en definitiva: la teva autorrealització.

De fet, amb la carrera, amb els estudis, no n'hi ha prou. [...] No n'hi ha prou amb els coneixements o l'experiència. Per a ser seleccionat influeixen, preferentment, la personalitat, el comportament i la imatge. Aquests depenen de tu. Se sol dir que l'èxit o el fracàs d'un executiu no depèn dels seus coneixements i experiència, sinó dels trets de la seva personalitat. [...] El concepte clau actualment és "competència".

En aquestes pàgines intentaré ajudar-te a conèixer millor els teus punts forts i a potenciar-los; a minimitzar o anul·lar els teus punts febles; a triar i a definir la teva meta professional; a utilitzar els millors mitjans per trobar feina; a preparar un currículum vítae convincent i eficaç; a optimitzar la teva presentació i la teva actuació durant l'entrevista de selecció... i, sobretot, a desenvolupar la teva personalitat, i incrementar la teva confiança i seguretat.

Per això he escrit un llibre pràctic i útil. Vol ser el teu amic i acompanyar-te en la cerca de feina

Técnicas de búsqueda de empleo, Ángel Fernández Muñoz (fragment adaptat)

A continuació, respon aquestes preguntes:

1. Per què és necessari saber com es busca feina?
2. Segons el text, és important que s'ensenyi a buscar feina? Per què?
3. Segons l'autor, on s'hauria d'ensenyar a buscar feina?
4. N'hi ha prou amb el coneixement i l'experiència per aconseguir una feina? Per què?
5. Quina és la intenció del text que has llegit?
6. Voldries aprendre a fer currículum vítae? Per què creus que et pot ser útil?
7. Busca al text 4 paraules que no hagis entès i digues què creus que volen dir segons el context.
8. Has trobat que aquest text és interessant? Per quins motius?

17 comentaris:

  1. 4. No, no n'hi ha prou perquè un aspecte molt important és la teva personalitat, l'educació o la responsabilitat.

    ResponElimina
  2. 3. Segons l'autor s'hauria d'ensenyar a buscar feina als centres d'ensenyament com ara a la secundària o al batxillerat ja que d'aqui a poc temps estarem en el món laboral

    ResponElimina
  3. 6. Voldria aprendre a fer el currículum vitae perquè és un document molt útil que mosta les habilitats, formacions i experiències d'un/a mateix/a amb la fi d'ajudar-nos a que ens coneguin millor a l'hora de buscar feina en un lloc.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. 2. Si que és important que s'ensenyi a buscar feina, perque les persones que no han treballat mai, no saben com fer-ho i sempre ve bé una mica d'ajuda.

    ResponElimina
  6. 8. Si que he trobat que el texto es interessant perque et dona consells que et poden servir de cara al futur per quan busquis una feina

    ResponElimina
  7. 1. Crec que es necessari saber com buscar un treball perque tothom a la nostra vida ho necessitarà per anar guanyant una mica de diners i no tothom te gent que li pugui explicar com buscar feina.

    ResponElimina
  8. 5.La intenció del text és donar la importància que té la cerca de feina(cosa necessària per a tothom en la vida) i cosa que els joves han de tenir present en un futur molt proper.

    ResponElimina
  9. 4- No, perquè a una feina a part de coneixements s'han de tener altres valors que vas aprenent mentres que estudies. A part, perquè una persona que tingui estudis ha de ser escollida per un treball abans que la que no té

    ResponElimina
  10. 2-Crec que si que és important que s'ensenyi a com buscar feina, ja que, així quan acabem els estudis i volguem buscar feina poguem tenir una guia on orientar-nos.

    ResponElimina
  11. 8.- He trobat bastant interessant aquest text perquè parla d'aspectes que mai he treballat a l'escola i m'agradaria aprendre i saber per anar més preparat pel meu futur.

    ResponElimina
  12. Crec que és molt important saber buscar feina, perquè ens ajudarà molt a tenir més possibilitats de tenir una bona feina i tindrem més preferència i ser efectius al trobar-la.

    ResponElimina
  13. 3. Segons l'autor, ens haurien d'ensenyar a trobar feina en els centres d'ensenyament com l'E.S.O, el batxillerat o els cicles formatius.

    ResponElimina
  14. 4- no hi ha prou, perquè també influeixen factors con la personalitat, el comportament i la teva imatge

    ResponElimina
  15. 4. No, perquè també influeix la personalitat, el comportament i la imatge.

    ResponElimina
  16. 6.Sí, perquè es útil a la hora de començar a fer una feina

    ResponElimina